Welcome to Club Hot Rod!  The premier site for everything to do with Hot Rod, Customs, Low Riders, Rat Rods, and more. 

  •  » Members from all over the US and the world!
  •  » Help from all over the world for your questions
  •  » Build logs for you and all members
  •  » Blogs
  •  » Image Gallery
  •  » Many thousands of members and hundreds of thousands of posts! 

YES! I want to register an account for free right now!  p.s.: For registered members this ad will NOT show

 

Thread: rebuilt 302 won't start
          
   
   

Reply To Thread
Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    alnworkshop's Avatar
    alnworkshop is offline CHR Member Visit my Photo Gallery
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    willow grove
    Car Year, Make, Model: 47 ford pickup w/ sbf 302
    Posts
    11

    rebuilt 302 won't start

     



    just finished building a 302. turns over but won't start. only seems to be firing on 4 of 8 cylinders. got fuel. all got spark. not sure what could cause this.

  2. #2
    alnworkshop's Avatar
    alnworkshop is offline CHR Member Visit my Photo Gallery
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    willow grove
    Car Year, Make, Model: 47 ford pickup w/ sbf 302
    Posts
    11

    yup, even the ones not firing got spark. n you can smell the gas on them when i pulled them. messed w/ the distributor a bit-seemed to help a little but still no go.

  3. #3
    turbo74pinto is offline CHR Member Visit my Photo Gallery
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Willoughby
    Car Year, Make, Model: 74 pinto, 41 ford, 34 dodge
    Posts
    60

    sounds like the distributor may be off a few teeth. 180 off maybe? backfiring out the carb too?

    bob

  4. #4
    alnworkshop's Avatar
    alnworkshop is offline CHR Member Visit my Photo Gallery
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    willow grove
    Car Year, Make, Model: 47 ford pickup w/ sbf 302
    Posts
    11

    yea it is backfiring out the carb. i just learned that there was another firing order for later 302's. even though that isn't what is was originally stock. the new cam that was put could have changed that. so i'm gonna give that a try.

  5. #5
    Itoldyouso's Avatar
    Itoldyouso is offline CHR Member Visit my Photo Gallery
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    fort myers
    Car Year, Make, Model: '27 ford/'39 dodge/ '23 t
    Posts
    11,036

    Yep, the X cam I'm installing calls for 351 firing order. Did you get a cam card with your cam?

    Don

  6. #6
    alnworkshop's Avatar
    alnworkshop is offline CHR Member Visit my Photo Gallery
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    willow grove
    Car Year, Make, Model: 47 ford pickup w/ sbf 302
    Posts
    11

    na. the builder hasn't given me the build sheet yet. i only got it a week ago. thanks

  7. #7
    alnworkshop's Avatar
    alnworkshop is offline CHR Member Visit my Photo Gallery
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    willow grove
    Car Year, Make, Model: 47 ford pickup w/ sbf 302
    Posts
    11

    so i just switched the firing order over to the 351 cam setup and i think that did the trick. they are all firing i just have to do so tweeking to keep it running. thank you

Reply To Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
Links monetized by VigLink